Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/navodar/domains/navodar.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4193
Biseri : Navodar

Biseri

 

Za razliko od diamantov, katerih popolnost dobimo z obdelavo,  bisere najdemo v svoji naravni obliki. Biseri so upravičeno poimenovani kot ena najlepših stvaritev narave, saj nastanejo v živem organizmu in so posledica biološkega procesa. Proizvajajo jih namreč školjke bisernice s svojim obrambnim mehanizmom.

Pri nas se trudimo, da dobite najlepše bisere iz celega sveta. Da bi bili biseri dostopni prav vsem, se trudimo z akcijami biserov in na splošno z ugodnimi cenami končnih izdelkov – bisernih ogrlic in zapestnic. Pomagamo vam lahko, da si po vaših željah in z našim profesionalnim pristopom najprej izberete biser za vas in vaše najbližje, nato pa vam naši zlatarski mojstri izdelajo uhane, ogrlico, zapestnico ali katerokoli drugo obliko nakita iz biserov. Posebej aktualni so tudi zaročni prstani iz biserov.

Prodajamo morske in rečne bisere, tako da vam ni potrebno skrbeti, da pri nas ne bi našli svojega najljubšega bisera, hkrati smo poskrbeli, da dobimo bisere direktno iz bisernih farm, kar pomeni, da ni vmes posrednikov. V ponudbi imamo tudi divje, 100 % naravne negojene bisere.

V nadaljevanju opisujemo nekaj zgodovinskih in tehničnih podatkov o vrstah morskih biserov. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki ali po mailu.

 

Glede na vrste školjk ter mesta kje se nahajajo farme, ločimo tri vste morskih gojenih biserov: Akoya, Tahiti in Južnomorski biseri.

 • Akoya biseri

  Akoya bisere vzgajajo v morskih školjkah na Japonskem. To je prva vrsta biserov vzgojena na svetu, s strani Kokichi Mikimota – človeka, ki je prvi začel to revolucijo. To so klasični beli biseri in imajo največji sijaj med vzgojenimi biseri. Akoya bisere proizvajajo akoya školje, ki živijo v vodah Japonske na 1 – 5 m globine. Akoya školjke so najmanjše školje na svetu, ki proizvajajo bisere. Običajno so Akoya biseri veliki od 3 pa do 10 mm. Barvni spekter akoya biserov se razteza od bele, krem, roza in zlate, pa vse do sivo modre. Akoya biseri slovijo po svojem sijaju in lepoti.

 

 • Tahiti biseri

  Ti biseri izhajajo iz toplih voda Južnega morja ter se gojijo v velikih črnih ostrigah. Ti so biseri temni in veliki, ponavadi od 9 do 16 mm. Zelo so posebni, dragoceni in dragi zar adi zahtevne vzgoje. Naravna črna barva prihaja od črnih vrst pinctada margaritifera ostrig, katere lahko narastejo do težine 5 kg ter proizvajajo zelo velike bisere. Vulkanski atoli Tahitija s svojo mešanico morja bogatega z nutrientima in toplim lagunama, ustvarjajo idealno mesto za ostrige. Samo na tem mestu se lahko najdejo tahiti biseri. Zelo redki so popolnoma okrogli Tahiti biseri. Oni so ponavadi v obliki solze, hruškasti ali malo sploščeni (v obliki gumba). Prav tako imajo pogosto majhne površinske nepravilnosti. Tudi taki biseri so kljub »nepopolnosti« cenjeni in vredni. Čudoviti kosi ekskluzivnega nakita se izdelujejo prav iz Tahiti biserov.

   

   

   

  Čeprav se tradicionalno imenujejo črni biseri, so tahiti biseri lahko različnih barv, od metalno sive do barve grafita s sivim, srebrnim, zelenim, modrim in vijoličastim tonom.

 • Južnomorski biseri

  Južnomorski biseri se vzgajajo v Avstraliji, Indoneziji, Filipinima, Myanmarju, na Japonskem in v Tajlandu. Proizvajajo jih školjke, ki so znane pod imenom Pinctada maxima. To so največje školjke na svetu, katere proizvajajo bisere, tako, da so tudi južnomorski biseri večji od Tahiti in Akoya biserov. Večje kot so školjke, ki proizvajajo bisere, daljše je obdobje proizvodnje oziroma rasti biserov v teh školjkah. Če vzamemo v poštev še to, da so te školjke izjemno redke, potem so tudi južnomorski biseri redkejši od ostalih vrst morskih biserov. Izjemno so gladki, okrogli in veliki, v povprečju med 11 in 13 mm, lahko pa dosežejo velikost tudi do 20 mm. Glede na vse karakteristike, so južnomorski biseri najdražji  vzgojeni biseri na svetu – prav zaradi njihove retkosti in velikosti.  Biser so lahko beli/krem, zlati ali črni s srebrnim in zlatim tonom.