Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/navodar/domains/navodar.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4193
Diamanti : Navodar

Diamanti

 

Diamant je največkrat uporabljen kamen pri izdelavi unikatnega nakita, posebej pogosto se uporablja v zaročnih in poročnih prstanih saj simbolizira večno in čisto ljubezen. Pri nakupu kateregakoli diamanta ali diamantnega nakita vam nudimo profesionalen pristop in svetovanje pri izbiri tistega pravega. Pri nas so diamanti dobavljivi v vseh oblikah, barvah in velikostih, kar vam daje možnost, da si sami oblikujete diamant in nakit po lastnih željah in predlogih ter ustvarite edinstven nakit za zaroko, poroko, obletnico ali darilo. Ponujamo vam tudi veleprodajo za zlatarje in oblikovalce ter investicijske diamante. Na voljo imamo tudi prav posebne barvaste diamante vseh barv, posebna ponudba pa zajema najbolj redke diamante sveta – Argyle diamante. Naši diamanti so direktno iz izvora, zato lahko zagotovimo najugodnejše cene diamantov v Sloveniji. Skoraj vsi diamanti imajo tudi lasersko inskripcijo na diamantu ter pripadajoči certifikat najbolj priznanih laboratorijev na svetu, kar vam zagotavlja dodatno potrdilo o avtentičnosti diamantov. Držimo veliko zalogo diamantov, zato jih lahko dobite takoj. Da bi bili naši diamanti še dostopnejši, vam pripravljamo mesečne akcije diamantov. Odspodaj si preberite podrobnejši opis o lastnostih diamantov, da se vsaj približno seznanite s stvarmi, ki so nujno potrebne pri nakupu vsakega diamanta. Z veseljem vas tudi mi bolj podrobno podučimo in vam svetujemo pri izbiri posameznega kamna.

Diamant je brezbarvni kamen, ki ima izrazit lesk in sijaj. To je najtrši mineral, ki ga najdemo v naravi; na Mohsovi lestvici dosega najvišjo (10) vrednost trdotne lestvice. Lastnosti diamanta opisuje izraz 4C, kar označuje 4 lastnosti diamanta: colour (barva), cut (brus), clarity (čistina) in carat (karat).

 

 • COLOR (Barva):

  Diamanti obstajajo skoraj v vseh barvnih odtenkih, vendar so najpogostejši tisti v lestvici od brezbarvnih pa vse tja do rumenkastih. Barva diamanta se označuje s črkami od D (popolnoma brezbarven diamant) do Z (svetlo rumena barva diamanta).

  Izjema pri ocenjevanju barve in določanju vrednosti so barvni diamanti, kjer je obarvanost zaželjena. Diamanti so lahko vseh barv; rdeči, modri, črni, rjavi, zeleni, roza… skoraj da ni barve, da ne bi bil v tej barvi tudi diamanti.

 • CUT (Brus):

  Brus diamanta določa obliko kamna in število ravnih ploskev. Ko govorimo o diamantu ima večina ljudi v mislih okrogel, prosojen kamen z belkastim leskom, ki se lesketa iz na videz neštetih kotov. V tem primeru gre za okrogel briljantni brus ali na kratko briljant, ki je dejansko najbolj pogosto uporabljena oblika, vendar je to le ena od številnih oblik brusa (ovalni, kvadratni, hruškasti, srčasti, smaragdni, princesni brus,…).  Briljiranje, kot pravimo sijaju oziroma lesku diamanta, je torej v največji meri odvisno ravno od brusa.

 • CLARITY (Čistina):

  Ko govorimo o čistini diamantov imamo v mislih prisotnost vidnih vključkov (tujkov) v sami strukturi kamna. Ti vključki so vidni kot lise ali pikice, lahko pa gre tudi za zračne mehurčke, mikroskopske razpoke in ostale tujke. Čistino diamantov se določa tako, da se kamen pregleda z 10-kratno povečavo in se mu dodeli oceno po spodnji lestvici:

IF – Internally Flawless (popolen)

VVS1 – VVS2 – Very Very Slightly Included (zelo, zelo malo vključkov)

VS1 – VS2 – Very Slightly Included (zelo malo vključkov)

SI1 – SI2 – Slightly Included (malo vključkov) 

I1 – I2 – I3 – Included (vključki vidni s prostim očesom)

      Vedeti morate, da imajo vse čistine od IF do SI vpliv le na ceno diamanta, ne pa tudi njegov izgled brez uporabe povečevalne lupe. S prostim očesom je namreč možno zaznati nepravilnosti samo v diamantih čistin I1 do I3. Diamant torej ne rabi biti popolen, da jemlje dih.

 • CARAT (Karat):

  Karat je enota za težo dragih kamnov, označuje se s črkama »ct« in ustreza teži 0,2 g. Ker so večji (težji) diamanti precej bolj redki od manjših so tako večji primerki tudi nesorazmerno dražji.