Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/navodar/domains/navodar.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 4193
Safirji, rubini in smaragdi : Navodar

Safirji, rubini in smaragdi

 

Pri nas se prodajajo samo 100 % naravni safirji in rubini brez tretmajev. Enako velja tudi za smaragde s to izjemo, da je pri njih ponavadi uporabljen le tretma naravnega oljenja, kar je za to vrsto kamnov značilno. Na zalogi imamo tudi najbolj redke netretirane padparadža safirje. Vsi safirji in rubini imajo certifikate najbolj priznanih laboratorijev na svetu, ocenjenih s strani profesionalnih gemologov. Med najlepše smaragde spadajo kolumbijski smaragdi, pri nas jih seveda lahko dobite. Tudi večina smaragdov je opremljenih s certifikati uveljavljenih laboratorijskih hiš, ki se ukvarjajo z njihovim ocenjevanjem. Lepota smaragda je navduševala že egipčanske faraone, klicali so ga „Kleopatrin kamen“. Nahaja se na kronah vseh kraljevih in cesarskih dinastij. Nakit iz smaragdov (zaročni prstani, ogrlice, uhani, broške, …) je torej že od nekdaj zelo priljubljen in zaželjen.

Vsi ti kamni so vrhunske kakovosti in so primerni za izdelavo luksuznega nakita, zaročnih prstanov ali darila vašim dragim osebam. Z našim profesionalnim pristopom vam pomagamo in svetujemo pri izbiri vašega najljubšega kamna ker želimo da je vsaki kos nakita unikaten, prilagojen vašim željam in zmožnostim. Imamo zelo veliko safirjev na zalogi v skoraj vseh barvah, oblikah, kvalitetah in velikostih, predvsem zato, ker se trudimo imeti najugodnejše cene teh kamnov v Sloveniji, kot tudi zato, da so takoj dobavljivi za veleprodajo za zlatarje in oblikovalce nakita kot tudi za posameznike. Če pa zaželjenega kamna trenutno nimamo, vam z veseljem prisluhnemo in naročimo safir, rubin ali smaragd po vaših zamislih (glede na vaše preference glede barve, oblike, čistoče in cene).

Preberite si nekaj dodatnih informacij o safirjih, rubinih in smaragdih.

 

  • SAFIRJI

Safir je redek dragi kamen, mineral korunda. To pomeni, da je safir, kot vsi ostali kristali iz skupine korundov sestavljeni iz čistega aluminijevega oksida. Barvo, ki pri safirju varira od modre, rumene, rožnate, oranžne do zelene in vijolične, pa mu dajejo primesi železa, kroma in drugih kovin.

Zelo redki so zvezdasti safirji, ki imajo v določenem preseku zvezdast vzorec, ki običajno lomi svetlobo v šestih krakih, redkeje pa celo v dvanajstih. Ta mineral je po trdoti takoj za diamantom in dosega vrednost 9,0 na Mohsovi lestvici.

Najbolj cenjeni modri safirji izvirajo iz Kašmirja, kjer so jih tudi prvič našli konec 19. stoletja. Izjemno cenjeni so tudi safirji iz Mogoka (Burma), Šri Lanke (Cejlonski safirji), Tajske (Kanchanaburi).

Posebna vrsta safirjev so vsekakor padparadža safirji, ki vsebujejo posebej občutljivo barvo, ki je mešanica med rožnato in oranžno. Najbolj cenjen je odtenek, ki se mu reče lotusov cvet. So ena najbolj redkih vrst safirjev. Ti izjemno redki kamni so za večino neznani, a ko jih odkrijejo, postanejo absolutno najljubši. So presenetljivo lepi, posebni in skoraj da ni nobenega drugega dragega kamna, ki bi se lahko primerjal s to edinstveno mešanico roza in oranžne barve.

 

  • RUBINI

Rubin je izjemno redek in zelo cenjen dragi kamen. To je v bistvu rdeča različica safirja, torej je tudi on različek minerala korunda, največkrat pa se pojavlja v škrlatni ali svetlo rožnato rdeči barvi, od koder izvira tudi njegovo ime. To namreč izhaja iz latinske besede ruber, ki pomeni rdeče. Ta mineral je po trdoti takoj za diamantom in dosega vrednost 9,0 na Mohsovi lestvici.

Rubini običajno tvorijo kristale v obliki šeststrane prizme. Zelo redki so zvezdasti rubini, ki imajo v določenem preseku zvezdast vzorec in prelivajo barve. Najpomembnejša nahajališča rubinov so Myanmar, Šrilanka in Tajska, pojavljajo pa se tudi v Afriki, Tanzaniji, Madagaskarju.

Najbolj cenjeni so rubini, ki jim zaradi svoje barve pravijo golobja kri.

 

  • SMARAGDI

Smaragd je drag kamen, zelena različica minerala berila. Značilno zeleno barvo mu dajejo primesi kroma, njegovi kristali pa so krhki in pogosto razpokani. Smaragd ima trdoto 7,5 po Mohsovi lestvici. Posebej redki so temno zeleni popolni kristali, ki tudi v umetni svetlobi ohranijo naravno barvo.

Med vsemi smaragdi so najbolj redki rdeči (Bixbite), saj so vsi rudniki kjer so se nahajali že zaprti ter veljajo za izjemno dragocenost med zbiratelji in ljubitelji tega minerala.

Najlepše smaragde najdemo v odprtih kopih metamorfnih kamnin v Kolumbiji, poleg tega pa smaragde kopljejo tudi v Braziliji, Indiji, Zambiji, Afganistanu in Rusiji.