Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine navodar.com

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), priporočili GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletno trgovino www.navodar.com upravlja podjetje:

NAVODAR PRODAJA DRAGIH KAMNOV IN NAKITA MONIKA RADOVAN S.P.
Skrajšano ime: NAVODAR MONIKA RADOVAN S.P.
Sedež podjetna: Novi trg 10, 8000 Novo mesto
Davčna številka: SI 75450291
Davčni zavezanec: Podjetje je zavezanec za plačilo DDV
Matična številka: 8342172000
Registrski organ: AJPES, izpostava Postojna
TRR: SI56 0315 3100 0660 658 odprt pri SKB d.d.
IBAN: SI56 0315 3100 0660 658
BIC (SWIFT): SKBASI2X
Elektronski naslov: info@navodar.com
Telefonska številka: +386 40 212 070

V splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine www.navodar.com (v nadaljevanju: spletna trgovina) so določeni pogoji nakupa in prodaje izdelkov v spletni trgovini, ki jo upravlja Navodar Monika
Radovan s.p. (v nadaljevanju: ponudnik). Splošni pogoji so javno objavljeni na vidnem mestu na spletni
strani in so stalno dostopni na vseh straneh spletne trgovine. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da kadar koli in
brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje v spletni trgovini. Spremembe začnejo veljati z dnem njihove objave. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.
Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko spletne trgovine včasih ni mogoče ali je moteno. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma
ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje
trgovine zaradi kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanja storitve zaradi izpada omrežja ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali v izrednih razmerah celo daljši čas motile uporabo.

2.Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje
pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

3. NAROČILO IZDELKA ALI STORITVE

V spletni trgovini je mogoče naročiti izdelke in storitve 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Izdelke v naši ponudbi si lahko ogledate tako, da prebrskate različne kategorije izdelkov, ki jih ponuja naša Spletna trgovina.

Naročilo postane veljavno in nepreklicno, ko ga kupec odda (pritisne v košarici gumb ”zaključi nakup”), takoj zatem pa prejme elektronsko obvestilo ponudnika o uspešni oddaji naročila. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je začela odprema. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost artiklov in naročilo potrdi ali pa ga z veljavnim razlogom zavrne. Ko je naročilo izvedeno prodajalec v najkrajšem možnem času blago pripravi in ga odpošlje.

Posebni pogoji veljajo za naročilo unikatnih izdelkov – ponudnik in kupec se po e-mailu dogovorijo o vseh rokih priprave, izdelave in pošiljana izdelkov.

Če naročenega izdelka ni na zalogi ali naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti. V primeru, da bi kupec želel odstopiti od naročila nas prosim obvestite v roku od ene (1) ure od prejetega naročila po elektroski pošti

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.Za nakup v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Podatki se hranijo v bazi kupcev in kupec lahko zahteva dostop do svojih osebnih podatkov. V vsakem primeru pa lahko kupec zahteva pogodbo o nakupu prek elektronske pošte: info@navodar.com

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

4. CENE IN DARILNI BONI

4.1. CENE

Vse cene izdelkov, objavljenih na spletni strani, so v evrih (EUR) in vključujejo davka na dodano vrednost (DDV) in ne zajemajo stroškov dostave oziroma poštnine. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini ažurirajo in spreminjajo tudi zaradi spreminjanja borznih cen zlata in srebra.

Roki veljavnosti akcijskih cen so navedeni v spletni trgovini. Akcijske cene oz. posebni popusti, veljavni ob nakupu, se ob oddaji naročila samodejno upoštevajo in jih ni treba posebej uveljavljati. Če se akcijska cena ali popust zaradi kakršnega koli razloga ob končnem obračunu v sistemu ne upošteva, mora kupec ponudnika o tem predhodno obvestiti in zahtevati popravek obračuna ali odpravo napake v ceni. Če kupec poravna znesek, ki je bil končno obračunan brez določenega popusta ali akcijske cene, se šteje, da je sprejel ceno iz končnega obračuna in pri ponudniku ne uveljavlja naknadnega ugovora. Ponudnik se lahko kljub temu, glede na posamezne okoliščine, po lastni presoji odloči, da kupcu povrne razliko v ceni ali mu izda dobropis za prihodnje nakupe v spletni trgovini.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini.

Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.

4.2. DARILNI BONI

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga ponudnik proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine.

Vrednostni bon je moč kupiti v spletni trgovini. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj, lahko za pomoč pišete na info@navodar.com.

Veljavnost darilnega bona je 1 leto od datuma izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ”darilna kartica” vpišite kodo darilne kartice in kliknite ”uporabi darilno kartico”.

5. MOŽNOSTI PLAČILA IN IZDAJA RAČUNA

V spletni trgovini je na voljo več načinov plačila:

  1. Plačilo po predračunu – Kupec odda naročilo in v potrditveni e-pošti prejme podatke za nakazilo zneska naročila.
  2. Plačilo s PayPal-om – Kupec ob zaključku nakupa preko spletne banke/obrazca plača naročilo.

Za dostavo skrbita podjetja Pošta Slovenije in DHL. Dostava je brezplačna za vsa naročila. Ponudnik pošlje kupcu račun v tiskani obliki v paketu skupaj z naročenimi izdelki, oziroma e-račun po želji kupca.

Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani izdelki last ponudnika.

6. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec, ki je fizična oseba, ima pravico v 14 dneh od prejema izdelka, od pogodbe odstopiti, brez da za to navede posebne razloge. Kupec mora z nedvoumno izjavo, iz katere izhaja, da od pogodbe odstopa, ponudnika obvestiti pisno po elektronski pošti ali preko posebnega obrazca, ki ga pošlje po elektronski pošti ali po pošti na naslov ponudnika iz 2. točke teh splošnih pogojev. Rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po prejemu izdelka.

V primeru odstopa od pogodbe mora kupec izdelek vrniti ponudniku v roku 14 dni od poslanega obvestila o odstopu od pogodbe. Kupec lahko izdelek prinese osebno v poslovne prostore ponudnika ali ga vrne po pošti na naslov, naveden v 1. točki teh splošnih pogojev. Šteje se, da je bil izdelek vrnjen v skladu s predpisanim rokom, če je bil dostavljen na sedež ponudnika ali pa odposlan po pošti priporočeno pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec mora ponudniku izdelek vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelka, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja izdelka. Kupec izdelkov od odstopa od pogodbe ne sme neovirano uporabljati.

Ponudnik bo v primeru odstopa od pogodbe kupcu vrnil plačano kupnino takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema izdelka. Kupcu se vrne kupnina z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo plačilo izvedeno. V primeru, da kupec želi vračilo kupnine na drug račun ali z drugim plačilnim sredstvom, mora o tem ponudnika izrecno obvestiti. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

V primeru, da je kupec pri nakupu izdelka koristil popust, bonus ali promocijsko kodo, se ob odstopu od pogodbe ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Darilni bon se upošteva kot plačilno sredstvo in se kupcu vrne v obliki darilnega bona.

V primeru odstopa od pogodbe s strani kupca, kupca bremenijo stroški vrnitve izdelka.

Skladno s 5. odstavkom 43.č ZVPot kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za pogodbe o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

7. REKLAMACIJA IN STVARNE NAPAKE

Ponudnik odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: info@navodar.com, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Ponudnik bo v 5 delovnih dneh po prejemu pisnega sporočila, kupcu potrdil prejem reklamacije in mu sporočil, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Napaka je stvarna, če:

– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,

– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,

– izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,

– Je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se primerja z drugimi, brezhibnimi izdelki enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določila zakona, ki ureja obligacijska razmerja (OZ), v kolikor ZVPot ne določa drugače.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila ZVPot.

8. GARANCIJA

Ob nakupu kateregakoli izdelka, kupljenega v spletni trgovini, prejme kupec potrdilo o nakupu in certifikat, iz katerega izhaja podatek iz katere kovine je izdelek narejen in kateri kristali so vstavljeni Potrdilo o nakupu in/ali certifikat je veljaven garancijski list, ki daje garancijo 6 mesecev za srebrni in zlati nakit, za vse napake na strani ponudnika. V primeru, da kupec izdelek kupi za darilo, naj obdarjencu izroči tudi certifikat, ki velja kot garancijski list.

9. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na tej spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, cena ali rok dobave spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca o morebitnih spremembah obvestil in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije ne zagotavljajo lastnosti blaga. Ponudnik si prizadeva zagotoviti kolikor se da natančne fotografije izdelkov, vendar je potrebno vse fotografije obravnavati kot simbolične (možna so odstopanja v odtenkih barv).

10. PREVZEM ARTIKLOV

Kupec je dolžan artikel, ki ga naroči v spletni trgovini, prevzeti v 7 dneh od prejetega obvestila dostavljavca. V nasprotnem primeru se paket od dostavne službe (GLS) posreduje nazaj v skladišče pošiljatelja. Ko je paket vrnjen nazaj v skladišče, ga lahko kupec prevzame na naslovu ponudnika. V kolikor kupec izdelka v navedenem roku ne prevzame, bo ponudnik naročilo preklical.

11. INTELEKTUALNA LASTNINA

Celotna vsebina spletne trgovine www.navodar.com (logo, fotografije, besedila, posnetki, itd.), je avtorsko zaščitena. Nosilec vseh materialnih avtorskih pravic na vsebinah, objavljenih na tem spletnem mestu je ponudnik in/ali oseba, za katero je pri posamezni vsebini to izrecno navedeno.

12. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov. Tako se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s ponudnikom lahko poveže preko telefona na številko + 386 40 212 070 ali po elektronski pošti na info@navodar.com.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo izdelka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo pri reševanju spora, zato si ponudnik prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca za reševanje izvensodnih potrošniških sporov kot pristojnega za izvajanje potrošniških sporov, ki bi ga kupec kot potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje sporov (SRPS) je kupcem na voljo na tej spletni povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševnju potrošniških sporov ter spremebi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

13. VAROVANJE PODATKOV

Z registracijo v spletni trgovini navodar.com soglašate, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam registriranih uporabnikov spletne trgovine in se strinjate z uporabo vaših podatkov. Podjetje Navodar Monika Radovan s.p. spoštuje vašo zasebnost in s ezavezuje, da bo vaše pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez vaše privolitve ne bo posredovalo tretji osebi. Uporabljali jih bomo izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, blaga in ostalo potrebno komunikacijo.